D’n Oven bouwt restaurant in koeienstal en wint Agrofoodpluim

Zeeland, 29 juni 2017 – Peter en Mieke Schraven openden op 1 mei hun deuren: Eeterij D’n Oven is een veelzijdig restaurant en beoogde evenementlocatie in een voormalige koeienstal. De Provincie Noord-Brabant beloont de ondernemers op 29 juni met de Agrofoodpluim omdat ze inspireren met nieuw en flexibel ondernemerschap in de agrofoodsector.

Met friet, verse pizza uit eigen steenoven, wat luxere gerechten, een speeltuin, weids uitzicht op het platteland en een monumentale molen achter de groten glazen pui is D’n Oven uniek in z’n soort. Omgeving en toerist reageren enthousiast, en het stoofvlees van eigen vee kent gretig aftrek. “We hebben een heel goede start gehad” beaamt ondernemer Peter Schraven. Op 29 juni ontvangen zij een Agrofoodpluim voor hun initiatief uit handen van gedeputeerde Anne-Marie Spierings.

Van stal naar restaurant met zonnepanelen Hij maakte de overstap van veehouden naar een andere business, en dat was niet makkelijk. Eerst ging Schraven als zzp’er aan de slag. Sinds dit jaar focust hij zich op de Eeterij. “Ik heb 30 jaar lang met hart en ziel koeien gehouden, en stoppen valt niet mee. Toch kan ik nu ook mijn ei kwijt in deze onderneming en krijg ik er heel veel voldoening en een goede boterham voor terug.” De stal is volledig verbouwd en verduurzaamd door de plaatsing van zonnepanelen op het dak. Ook wordt er gewerkt met leveranciers uit de omgeving en helpt D’n Oven jongeren die het moeilijk hebben op een maatschappelijk-verantwoorde manier aan werk.

Inspiratie voor flexibel ondernemen Het veranderen van veehouderij naar restaurant is een goed voorbeeld van ondernemerschap met een ander verdienmodel op de eigen locatie. De stal krijgt een nieuwe bestemming. De omgeving wordt zo evengoed benut, maar verdiensten komen uit andere werkzaamheden: recreatie en horeca. Een groot deel van de grond is nu in gebruik bij een akkerbouwer. Dit ondernemende stel geeft een voorbeeld voor ondernemers in de agrofoodsector die wellicht ook spelen met het idee hun activiteiten uit te breiden of om te gooien. “Ik heb bewondering voor mensen die het roer durven omgooien. D’n Oven is voor mij speciaal omdat de relatie met de agrarische sector is behouden: restaurant in de koeienstal, voedsel uit de streek en vlees van eigen Limosin koeien.”

Brabants genieten
De recreant kan genieten van Brabantse gastvrijheid in deze horeca met prachtig terras in de landelijke omgeving van Zeeland, Noord-Brabant. Een aanwinst voor bewoner en toerist, en inspirerend voor mede-ondernemers in de agrofoodsector.

Reacties zijn gesloten.