Fries festival serveert ponyvlees

Bezoekers van muziekfestival Welcome To The Village bij Leeuwarden kunnen zich volgende week tegoed doen aan biefstuk, stoofvlees en saucijzen gemaakt van ponyvlees. De organisatie wil hiermee de discussie aanzwengelen over verantwoorde voedselstromen.

Het ponyvlees is afkomstig van drie hengsten: twee van twee jaar oud en eentje van negen. Ze graasden tot voor kort in een natuurgebied bij het Overijsselse Dedemsvaart. De edele viervoetertjes werden vorige week geslacht en verwerkt tot ponysteaks, ponystoofvlees en ponysaucijzen. Het op de menukaart zetten van deze gerechten moet voer voor discussie zijn over het verantwoord en respectvol omgaan met het overschot aan mannetjesdieren, meldt de Leeuwarder Courant.

Meer: http://www.tubantia.nl/binnenland/fries-festival-serveert-ponyvlees~a60bc3bc/

 

Reacties zijn gesloten.