Fryske Hiem – Bessenkwekerij Allardsoog

In Bakkeveen, Friesland, worden de runderen van Bessenkwekerij Allardsoog gehouden. Deze Fleckvieh runderen worden op een zeer natuurlijke manier gehouden en hun vlees wordt verkocht vanaf de boerderij. Zoals de naam van de boerderij al zegt, worden hier ook bessen gekweekt.

De runderen leven in de winter in ruime ligstallen met als kalf stro op de bodem. In de zomer lopen zij buiten in de wei. In de wei eten ze het verse gras, in de winter worden zij gevoerd met natuurlijk ruwvoer; kuilgras, mais en hooi. De kalveren krijgen hun eerste levensmaanden melk van hun moeder en leven in een groep andere runderen. Van de mannelijke kalveren worden ossen gemaakt, dit zijn de dieren die uiteindelijk geslacht worden. Al het vlees is afkomstig van dieren die geboren en getogen zijn op Bessenkwekerij Allardsoog. Er wordt geen gebruik gemaakt van groeihormonen of antibiotica.

De dieren worden in een nabij gelegen slachthuis geslacht en uitgebeend. Na een rijpingsperiode wordt het karkas uitgebeend en verpakt in kleine porties. Bij Bessenkwekerij Allardsoog kies je niet voor een anoniem stuk vlees uit “Verwegistan”, maar een met aandacht en respect geproduceerd stuk kwaliteitsvlees van de boer uit uw buurt.

Naam Bessenkwekerij Allardsoog
Plaats Bakkeveen
Telefoonnummer 0516 426258
Diersoorten Runderen
Ras Flechvieh
Manier van houden
Zomer in de wei, ’s winters op stal met ligbed
Herkomst voeding Eigen verbouwd voer, natuurlijk ruwvoer
Eigen website  www.itfryskehiem.nl