Boerderij Polsdonk

Vers vlees boerderij Polsdonk is gevestigd in Oirschot, Brabant. Op de boerderij worden runderen, varkens en kippen gehouden. Het vlees wordt verkocht in de boerderijwinkel aan huis.

De runderen zijn van het ras Limousin. Dit Franse ras staat bekend om haar goede vleeseigenschappen. De runderen lopen zo goed als het hele jaar buiten in weilanden, alleen in de winter staan zij op stal. De kalfjes blijven 9 maanden bij hun moeder en verblijven het eerste half jaar in de Brabantse weilanden rond het bedrijf. De runderen worden gevoed met ras, kuilvoer en in de winter met verhakseld mais en bijvoeding zonder toevoegingen.

De varkens worden gehouden in ruime stallen. Vleesboerderij de Polsdonk is van begin tot eind betrokken bij de fok en verzorging van de varkens; de biggetjes worden geboren op de boerderij en groeien daar ook op.  De zeugen hebben ruime strostallen waar zij rustig en diervriendelijk kunnen leven. De varkens worden gevoed met brijvoeding. De varkens hebben het IKB-WELFARE keurmerk.

Naam Vers vlees boerderij Polsdonk
Plaats Oirschot (Brabant)
Telefoonnummer (0499) 57 01 58
Diersoorten Runderen, varkens en kippen
Ras Limousin runderen
Manier van houden  Runderen: Zoveel mogelijk buiten
Varkens: Ruime stallen
Herkomst voeding Runderen: regionaal
Eigen website
www.polsdonk.nl