Boerderij ’t Have

Op de boerderij ’t Have in Almen worden runderen van het ras Limousin gehouden. Dit ras staat bekend om haar vlees en komt uit Frankrijk. De Limousines van boerderij ’t Have stammen af van stamboekstieren die recent uit Frankrijk zijn geimporteerd. Ook zijn de eigenaren van de boerderij lid van het Limousin stamboek.

De dieren worden heel natuurlijk gehouden; in de zomer grazen de runderen op de weilanden rond de boerderij en de de winter verblijven zij in een stal. De kalfjes blijven 8 maanden bij hun moeder. Zij groeien buiten op in een kudde van runderen en kalveren van verschillende leeftijden, net als in de natuur. De stieren worden zelf afgemest in de stallen op de boerderij.

De runderen worden gevoed metzelf geproduceerde diervoeding; gras, mais, haver en koolzaad. Het haver wordt zelf geplet en gevoed aan de stieren om hen af te mesten. Het koolzaad wordt ook zelf geperst om olie en eiwitrijke koek te maken voor de dieren. Het stro dat als restproduct wordt geproduceerd van de haver wordt weer gebruikt in de stallen.

De runderen blijven zo goed als allemaal van geboorte tot slacht op de boerderij, waardoor zij zo goed als niet vervoerd hoeven te worden.

Naam Boerderij ’t Have
Plaats Almen
Telefoonnummer 0575-431870
Diersoorten Runderen
Ras Limousin
Manier van houden
Zoveel mogelijk in de wei
Herkomst voeding Volledig regionaal
Eigen website
www.boerderijhethave.nl