Country Smile’s Scharrelvarkens

Country Smile is een boerderij met varkens in Loon, vlakbij Assen. De varkens worden op een hele kleinschalige en natuurlijke manier gehouden. Zij worden buiten gehouden en hebben stallen van stro, waar zij kunnen schuilen tegen wind, regen en kou. De varkens hebben een eigen landje om lekker te wroeten, zonnebaden en badderen in de modder. Echte ouderwetse scharrelvarkens!

De varkens krijgen geen brokken maar juist biologisch dynamisch geteelde granen aangevuld met lijnzaadmeel, raapschroot, erwten en mais en groenvoer indien beschikbaar. Er wordt geen gebruik gemaakt van groeibevorderende middelen of antibiotica en de dieren ondergaan geen onnodige ingrepen zoals bijv. staarten inkorten. Respect  voor mens, dier en omgeving is de basis van Country Smile.

Ook wordt er veel zorg besteed aan de dieren wanneer zij uiteindelijk naar de slager gaan. Zij worden door de eigenaren zelf gebracht naar een slager in de regio, waardoor goed gecontroleerd wordt waar de dieren terecht komen en hoe de reis verloopt. Het vlees is te koop vanaf de boerderij in Loon en wordt bezorgt in de regio.

Enkele van de varkens van Country Smile's Scharrelvarkens bij hun strostal

Naam Country Smile’s Scharrelvarkens
Plaats Loon
Telefoonnummer 0592-407874
Diersoorten Varkens
Ras Bonte Bentheimer kruisingen
Manier van houden
Buiten, met schuilmogelijkheid
Herkomst voeding Uitsluitend regionaal
Eigen website
www.countrysmile.nl