De Ipenburcht

De Ipenburcht is een biologisch-dynamische boerderij in Aalten-Haart met echt hart voor de natuur en dieren. Op de boerderij worden runderen gehouden van verschillende vleesrassen. Ook houden de eigenaren van de boerderij, Erik en Willeke, zich bezig met het geven van excursies over de natuur en biologische-dynamische veehouderij.

In de lente- en zomermaanden lopen de runderen buiten (ongeveer april tot november) in weilanden of velden die gepacht worden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. In de winter verblijven zij in een potstal met een lekkere laag stro op de grond. Het voer voor de dieren wordt voornamelijk verbouwd op eigen grond en is volledig biologisch-dynamisch. In de wintermaanden wordt mais en kuilgras gevoerd. Al het vlees is afkomstig van runderen die geboren en getogen zijn op het bedrijf.

Het doel van de vleesverkoop is wordt enthousiast uitgelegd door Erik en Willeke: “Door het rundvlees te kopen draagt de klant bij aan onze biologisch dynamische landbouw en daarmee aan het teruggeven van levens en vormkrachten aan de aarde. Zodat wij werkelijk planeet-gericht werk kunnen doen voor komende generaties.”

Iedereen die geïnteresseerd is kan zich in laten schrijven op de klantenlijst. Zij worden dan op de hoogte gehouden van het bedrijf en iedere verse slacht. Neem contact op via onderstaande gegevens voor meer informatie en om u te laten inschrijven.

Naam De Ipenburcht
Plaats Aalten-Haart
Telefoonnummer 0543 564024 (of 0622034418 / 0630152725)
Diersoorten Runderen
Ras Verschillende rassen
Manier van houden
In weilanden, ’s winters op stal met stro
Herkomst voeding Regionaal en biologisch-dynamisch
Eigen website
www.de-ipenburcht.nl