De Veldmaat

Boerderijwinkel De Veldmaat ligt in het plaatsje Losser. Op de boerderij worden runderen van het ras Limousin gehouden. De runderen grazen veel op de landerijen van Natuurmonumenten. Hierdoor wordt het natuurgebied onderhouden en krijgen de runderen echt natuurlijk voer.

In de lente- en zomermaanden lopen de runderen buiten (ongeveer april tot november) in het natuurgebied en op de weilanden van de boerderij. In de winter verblijven de dieren in de potstal. Dit is een stal die voorzien is van een laag stro. De mest uit de stal gaat weer over het weiland, er wordt dan ook geen gebruik gemaakt van kunstmest. De grond wordt ook niet bespoten tegen onkruid en dergelijke.

Het voer voor de dieren wordt voornamelijk verbouwd op eigen grond. Zij eten in de wintermaanden mais en kuilgras. De landerijen liggen allemaal op minder dan 5 km van het bedrijf, zodat het bedrijf echt regiovlees verkoopt! Het rundvlees dat verkocht wordt in de boerderijwinkel is allemaal afkomstig van runderen die geboren en getogen zijn op het bedrijf.

De Limousin runderen van Boerderijwinkel De Veldmaat

Naam De Veldmaat
Plaats Losser
Telefoonnummer 053-5381752
Diersoorten Runderen
Ras Limousin
Manier van houden
In weilanden, ’s winters op stal
Herkomst voeding Alleen regionaal
Eigen website
www.boerderijwinkeldeveldmaat.nl