Eet Van De Boer

Manier van houden: We hebben een duurzame veehouderij langs de Kromme Rijn in Werkhoven met runderen van het ras Blonde d’ Aquitaine. We houden deze dieren op stro in een ruime hellingstal met veel licht, lucht en ruimte. De zoogkoeien gaan in het voorjaar, samen met hun kalfjes naar buiten.

We vinden het belangrijk om duurzaam te ondernemen. De belangrijkste kenmerken van onze bedrijfsvoering zijn:

  • Dierenwelzijn
  • Duurzaam (met kringloop voer-mest-voer)
  • Milieuvriendelijk
  • Vrij van antibiotica
  • Maatschappelijk verantwoord

Kringloop en zelfvoorzienend

Door de kringloop voer-mest-voer, een eigen waterbron en energie-neutrale huisvesting zijn wij voor het belangrijkste deel zelfvoorzienend. We verbouwen ons eigen ruwvoer; tarwe, snijmaïs en voederbieten. Van de tarwe oogsten we naast de korrels ook de strobalen. Het strooisel gebruiken we voor de dieren om in te liggen. De ruige mest uit de hellingstal wordt op het land gebracht. Met voldoende zon en regenwater groeit er dan weer voer voor het volgende jaar. Zo werkt de kringloop voer-mest-voer, duurzaam en zelfvoorzienend.

Duurzaam denken en doen

Omdat wij respect hebben voor onze dieren en daarom niets willen verspillen, hebben wij een bestemming gezocht voor de huiden. Die huiden blijven over na de slacht.
Daarom zijn we gestart met ons eigen leder label Koecci & cowboys.

Met respect voor mens, dier en milieu worden er eerlijke, duurzame producten vervaardigd van dierenhuiden. Door van de huiden natuurproducten te maken, krijgt het nog een functie en voorkomen we verspilling. Dat getuigt toch wel van respect. Wil je hier meer over weten, ga dan naar de website van Koecci & cowboys (www.koecci.nl).

Wil je nog meer weten over ons verhaal? Kom gerust eens langs, wij vertellen er graag over.
Het liefst op afspraak zodat we de tijd voor je kunnen nemen.

Informatie:
Op onze webshop kunt u een vleespakket bestellen. Ook kunt u terecht in onze boerderijwinkel. We zijn geopend op zaterdag 11.00 – 13.00 uur en op afspraak.

Ras: Blonde d’ Aquitaine

Adres:
Werkhovenseweg 21
3985 MG, Werkhoven
Utrecht, Nederland
Tel. 0343-561 557

Naar de website