Foxyfarm

Wij zijn erkend labelhouder van De Echte Bonte Bentheimer varkens,
Deze varkens worden op een natuurlijkere wijze gehouden en zo mogelijk biologisch gevoerd.
De varkens hebben een uitloop naar buiten waar ze nog als een echt varken kunnen wroeten en een modderbad kunnen nemen.
In het binnenverblijf liggen ze in het stro en krijgen dagelijks hun portie groenvoer bij gevoerd.
De slachtvarkens leven bijna 3x zolang als de regulieren slachtvarkens het vlees kan rustig groeien dit ziet u en dit proeft u ook echt.

Lease een varken.
Lease een varken op de Foxyfarm.
U zoekt uw eigen uniek biggetje uit uit de toom biggen met een uniek nummer wat uw na de lease termijn uw eigendom is.
foxyfarmWij verzorgen het huisvesten het biggetje volgens de richtlijnen van De Echte Bonte Bentheimer met voldoende ruimte zowel binnen als buiten en in het biggetje slaapt in het natuurlijke stro.
Het biggetje verblijft minimaal 8 weken bij de moeder en wordt door Foxyfarm voldoende en zoveel mogelijk biologisch bijgevoerd.
Na minimaal 8 weken wordt het varken dat dan ongeveer 20 kg weegt gespeend en ontwormt dat betekend dat het geen moedermelk meer krijgt maar volledig afhankelijk is van natuurlijk varkensvoer.
Het varkentje wordt dan samen met zijn broertjes en zusjes in een ander verblijf met uitloop en mogelijkheid om een modderbad te nemen gehuisvest.
daar groeit het varken gedurende 6 maanden op tot een slachtrijp varken waarin het een heerlijk leven heeft en dat proeft u terug in het vlees.
Als het varken ongeveer 8 maanden oud is en het vlees voldoende uitgerijpt is noemt men het slachtrijp en weegt het ongeveer 125kilo gram.
Op dit moment loopt de lease termijn af is het varken volledig van u en mag u beslissen wat er met het varken moet gebeuren.
Normaal zorgen wij in samen spraak met u wanneer het geslacht gaat worden en zorgen wij dat het varken op een diervriendelijke manier wordt geslacht.
Het vlees wordt gesneden zoals u het wenst en er kunnen ook allerlei producten van gemaakt worden zoals bv; gerookte ham, gerookte worst droge worst, slavinken karbonade, schouderkarbonade, hamlappen,
BBQ pakketten, verse worst, saucijzen, gehakt, hamburgers speklappen, gerookt spek, rollades, soeppakketten, leverworst, bloedworst, enz.
Ook kan het varken in delen worden meegenomen en dat u het zelf verwerkt, tevens is er een mogelijkheid dat u het varken verkoopt of voor de helft aan ons terug verkoopt zodat wij het vlees verkopen.
Als lease houder van het varken bent u ten alle tijden welkom om naar u varken te komen kijken op onze Foxyfarm zodat u ziet hoe uw varken opgroeit en verzorgd wordt.
Elke maand krijgt u een foto van het varken opgestuurd zodat u ook echt de bevorderingen van maand tot maand ziet en u op de hoogte en betrokken blijft van uw varken.
Samen werken we aan een eerlijk en heerlijk stukje puur natuurlijk varkens vlees van De Echte Bonte Bentheimer en dat proeft u.
Er worden door ons niet met groei hormonen groei bevorderaars of antibiotica gewerkt zodat u het echte ouderwetse puur natuurlijk varkensvlees proeft.

Ras: Bonte Bentheimer

Adres:Noordermiddenweg 6
8311 RA, Espel
Flevoland, Nederland
Tel. 06-15 04 50 19

Naar de website