Hansketien

Hansketien is een geitenboerderij in Mantinge (Drenthe). De naam komt van de favoriete geit van de eigenaren: Hanske nummer 10. Op de boerderij worden geiten gehouden op basis van de principes van biologisch-dynamische landbouw. In de natuurlijke behoefte van de geiten en bokken wordt zoveel mogelijk voorzien, zo lopen zij buiten en hebben de mogelijkheid tot klimmen. Ook houden zij hun horens en eten ze eigen verbouwde zonnebloemen, mais, granen en graskuil.

De geiten op Geitenboerderij Hansketien

De kringloop is op het bedrijf heel belangrijk: de mest van de geiten wordt gebruikt op het land, waar de voeding van de geiten wordt gekweekt. Dit is voornamelijk in eigen beheer, zodat precies duidelijk is waar de voeding vandaan komt. Hansketien heeft het Demeter keurmerk voor biologisch-dynamische landbouw.

De geiten worden voornamelijk gehouden voor hun melk, waarvan biologische Grie kaas gemaakt wordt. Dit is een halfzachte witte kaas gemaakt volgens het recept van feta. Ook wordt geitenvlees verkocht op het bedrijf. Dit is afkomstig van jonge bokjes tussen de 5 en 7 maanden oud: chevons genaamd. Er kan gekozen worden voor gedroogd vlees of vers vlees.

Naam Geitenboerderij Hansketien
Plaats Mantinge (Drenthe)
Telefoonnummer 0593-552700
Diersoorten Geiten
Ras Nederlandse Witte Geit
Manier van houden
In de zomer buiten, in de winter in een stal
Herkomst voeding Regionaal voer (zonnebloemen, gras en granen), 95% eigen bedrijf
Eigen website
www.hansketien.nl