Heijerhof

De Heijerhof is een boerderij die het vlees verkoopt van haar eigen Aberdeen Angus runderen, Charollais lammeren en Scharrelvarkens. De Heijerhof ligt in Baexem (gemeente Leudal).

Aberdeen Angus is een rundveeras dat in de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gekweekt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen (schofthoogte van circa 130cm). De meeste Angus-runderen zijn zwart (Black Angus), al bestaan er ook rode runderen (Red Angus). Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is. Omdat de dieren weinig voeding nodig hebben, worden ze ook snel te vet wanneer ze zouden worden “vetgemest”. Ze kunnen dus maar beter rustig opgroeien. De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angus-ras is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit hangt samen met de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen.

De runderen en ook de schapen en varkens kunnen het hele jaar naar buiten. In de zomer lopen de Angussen  in onze weilanden en in een naburig natuurgebied. In de winter staan zij op stal voeren we bij met hooi en graskuil. De runderen krijgen geen krachtvoer, mais of soja te eten. Ze eten enkel gras, hooi en graskuil van biologische of natuurlijke oorsprong.

De Heijerhof verkoopt vers op bestelling  en vacuüm verpakt diepvries in de boerderijwinkel. Ook leveren wij maaltijden en buffetten met onze eigen producten. We maken onze eigen verse en droge worsten, rookvlees en ham. Voor bestellingen: bel of mail, of kijk op de website voor meer informatie.

Naam De Heijerhof
Plaats Baexem
Telefoonnummer 0475-451330
Diersoorten Runderen, varkens en schapen
Ras Angus runderen, Charollais schapen
Manier van houden
In weilanden, ’s winters ook op stal
Herkomst voeding Alleen regionaal
Eigen website
www.heijerhof.nl