Het Koeienhuis

Vlees van onze eigen volbloed Wagyu-runderen die een goed leven hebben gehad; veel ruimte buiten in het weiland en binnen in de vrijloopstal, als kudde koeien en kalveren bij elkaar en met speciaal geselecteerd voer; Dat proef je!. Een puur, mooi, duurzaam en eerlijk product dat zeer smaakvol is en weinig tot geen toevoegingen nodig heeft. Een ingrediënt dat niet mag ontbreken in de keuken van liefhebbers van (h)eerlijk eten.

Klaas en Wendy Vlaar tussen hun Wagyu's in de nieuwe vrijloopstal.Het Koeienhuis is, naast het houden van zwartbont melkvee, sinds 2003 fokker van 100% Wagyu-runderen. De kudde van Klaas en Wendy Vlaar is inmiddels uitgegroeid tot ruim 240 dieren en daarmee is Het Koeienhuis de grootste volbloed Wagyu-boerderij van Nederland.
In de zomer lopen de Wagyu’s buiten in het land, samen met hun kalfjes. Dit is een prachtig gezicht. In de winter lopen de Wagyu-koeien in De Koeientuin. Deze bijzondere vrijloopstal is speciaal voor de Wagyu’s gebouwd, zodat de volwassen runderen en hun kalfjes samen heerlijk vrij rond kunnen lopen tussen de fruitbomen.
Ook duurzaamheid verliezen we bij Het Koeienhuis niet uit het oog, daarom krijgen de Wagyu runderen alleen voedsel dat niet gebruikt wordt voor menselijke consumptie, zo dicht mogelijk in de buurt geteeld wordt en niet genetisch aangepast is.
Aan de smaak van het vlees is de afgelopen jaren hard gewerkt. Inmiddels hebben we een product waar we zeer trots op zijn en de consument graag van laten genieten; een puur, mooi, duurzaam en eerlijk product dat zeer smaakvol is en weinig tot geen toevoegingen nodig heeft. Een ingrediënt dat niet mag ontbreken in de keuken van liefhebbers van (h)eerlijk eten.

Wagyu open dag in de Koeientuin van de Fam. Vlaar from Co Scholten on Vimeo.

Ras: Wagyu

Adres:

Dr. De Vriesstraat 10
1654 JT, Benningbroek
Noord-Holland, Nederland
Tel. 06-20 39 09 98

Naar de website