Hoeve Kazan

Hoeve Kazan is een biologische boerderij in Nieuwveen. Op deze kleinschalige boerderij worden Limousin koeien en zwartbles schapen gehouden.

De runderen lopen zoveel mogelijk buiten, meestal vanaf april tot november. Zij eten in die periode voornamelijk vers gras en de kruiden die in de wei groeien. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en kunstmest, hierdoor groeien er veel soorten gras en kruiden in de wei. De koeien krijgen de tijd en de rust om te groeien. De kalveren lopen bij hun moeder in de wei.

De zwartbles schapen worden ook buiten in de wei gehouden. Het vlees van de (mannelijke) lammeren wordt verkocht in de boerderijwinkel.

In onze boerderijwinkel kunt u vrijwel alle soorten vlees kopen, diepgevroren en in kleine porties verpakt. Naast biologisch rundvlees en lamsvlees van eigen boerderij betrekken we via collega boeren zowel biologisch varkensvlees als kipvlees. U weet dus wat u op uw bord krijgt: diervriendelijk vlees zonder antibiotica, zonder toevoegingen en zonderE-nummers! Verder heeft de winkel een groeiend assortiment aan lekkere, seizoensgebonden, regionale en duurzame producten.

Naam Hoeve Kazan
Plaats Nieuwveen
Telefoonnummer 0172-538861
Diersoorten Runderen en schapen
Ras Limousin runderen en zwartbles schapen
Manier van houden
Zomer in de wei, ’s winters op stal
Herkomst voeding Biologisch en regionaal
Eigen website
www.hoevekazan.nl