Hoeve Lange Vonder

Wij zijn Frank en Femke de Groot en hebben 2 kinderen,Ties en Pien. Op onze boerderij houden we ongeveer 50 ooien van het ras Texelaar x Swifter, Deze 2 rassen staan bekend om zijn uitstekende bevleesdheid en het goed lammeren.
Een lang gekoesterde wens komt uit, een eigen boerderij winkel waar we als hoofdzaak ons lamsvlees kunnen verkopen, want wellicht wist U het nog niet, maar lamsvlees behoord tot 1 van de gezondste vlees soorten die er is.
Rond het eerste weekend van september gaat de ram bij de ooien en begint het dek seizoen Eind januari komen de ooien weer naar binnen in de stal. Hier kan, indien de vacht nat is, deze mooi drogen om later de vacht af te scheren.
De vacht scheren wij er van af om een schone geboorte weg te creëren en dat de ooien hun warmte in de stal goed kwijt kunnen.
Rond half februari is het dan eindelijk zover, de geboorte van de lammeren. Het is een drukke periode, waar wij onze kernwoorden van puur, passie en liefde weer gebruiken, maar zeker ook gezondheid staat voorop.
Maken de ooien met de lammetjes het goed dan zijn wij ook tevreden.

Hoeve lange Vonder

Op onze boerderij houden we ongeveer 50 ooien van het ras Texelaar x Swifter, Deze 2 rassen staan bekend om zijn uitstekende bevleesdheid en het goed lammeren.
Voor dag en dauw staan wij klaar om ons vee de zorg te geven die ze verdienen.
Aandacht, controle, voeding, goede huisvesting en alles waar we de gezondheid mee kunnen waarborgen.
Zodat de smaak eerlijk, puur & zeer smaakvol is.
Dat u zult zeggen: “Ja dit is waar het om draait, hier is met passie en vakmanschap aangewerkt en komt geheel terug in de smaak van het vlees.” Je proeft het!
Door jaren lange ervaring in de schapenhouderij is vooral Frank erin geslaagd zijn schapen te herkennen, al is het maar aan een stipje op de wol. Hij weet wat het schaap kan, hoe oud, hoeveel lammeren vorig jaar er waren geboren en of de moeder goede spenen heeft om de lammeren goed te kunnen laten drinken.
Het algehele plaatje klopt.
Samen hebben we inmiddels een juiste verdeling weten te maken en helpen we waar nodig elkaar.
Om nu de juiste slagerij/slachterij te vinden zijn we even bezig geweest.
Want een lam is qua slacht ook totaal anders als een koe en varken.
Maar we zijn er in geslaagd om een super slachterij te vinden.
Hier weten ze door jaren ervaring hoe je een lam op de juiste wijze kunt slachten en daarna het vlees te portioneren.
Dus mocht u nog twijfels hebben gehad om eens lamsvlees te proeven en te kopen, wellicht denkt u daar nu anders over.
Kom, zie ervaar en proef.

Ras: Swifter x Texelaar

Adres:
Vonderweg-Oost 4
5741 TN, Beek en Donk
Noord-Brabant, Nederland
Tel. 06-42 51 82 39

Naar de website