Klein Swormink Rural Business

“Klein Swormink” is een biologische boerderij in Lettele, vlakbij Deventer. Hier worden runderen van het Brandrode Rund gehouden. Ook beheert Klein Swormink met zijn runderen een aantal natuurgebieden.

De runderen zijn van het ras het Brandrode rund. Dit is een Oud-Hollands ras. Brandrode runderen leveren vlees zoals velen het van vroeger kennen: mals rundvlees met een randje vet dat zorgt voor een heerlijke smaakbelevenis.

Bij biologisch rundveebedrijf Klein Swormink hoort 36 hectare land waar de runderen van eten. Het meeste van de grond is weiland waar de runderen buiten grazen, enkele hectares akkers voor maïs en graan. De Brandrode koeien verzorgen ook de begrazing van 40 hectare natuur in de omgeving van Deventer, zoals de uiterwaarden van de IJssel en in het natuurgebied rondom de Douwelerkolk.  De boerderij en het landschap spelen een centrale rol in al die activiteiten.

Klein Swormink is deelnemer aan Slow Food Presidium “Het Brandrode Rund”, een samenwerkingsverband van rundveehouders met Brandrode runderen die onder strikte voorwaarden van Slow Food International werken. Kortom: we produceren vlees voor mensen die voor lekker en eerlijk vlees gaan.
Het vlees is op afspraak af te halen in de boerderijwinkel aan huis. Iedere zaterdag tussen 10 en 16 uur kunt u komen kijken in de boerderijwinkel.
Naam Klein Swormink Rural Business
Plaats Lettele
Telefoonnummer 0570 541496
Diersoorten Runderen
Ras Brandrood Rund
Manier van houden
In de wei, natuurgebieden, ’s winters stal
Herkomst voeding Regionaal
Eigen website
www.kleinswormink.nl