Ko-kalf

Ko-Kalf is een biologisch vleesveebedrijf met boerderijen op de Veluwe. Het rundvee is van het ras Blonde d’Aquitaine, een vleesras dat bekend staat om de fijnheid en kwaliteit van het vlees. Het beste voor de natuur, de mensen en de dieren: dat is de manier van boeren bij Ko-Kalf. Kunstmest en gif wordt door ons niet gebruikt, daarom is ons vlees puur en (h)eerlijk. Het is belangrijk dat u weet wat u eet. Conserveringsmiddelen en E-nummers zijn bij ons uit de boze. Kies voor kwaliteit en niet voor kiloknallers!

De dieren lopen zomers buiten en staan ’s winters in ruime, open stallen (potstal of hellingstal) waar veel licht is. Het water dat ze drinken komt uit eigen waterbronnen. Al het voer wordt door onszelf of in opdracht van ons verbouwd. Ko-Kalf is een gesloten bedrijf. De kalfjes worden bij ons geboren en groeien op onze boerderij op. Uiteindelijk worden de dieren in onze eigen regio geslacht.

Ons vlees wordt rechtstreeks verkocht aan de consument in pakketten van 5, 10 en 20 kg. Tevens hebben wij biologische kroketten in het assortiment. Naast onze standaard pakketten verkopen wij ook diverse losse producten. Onze boerderij aan de Veldweg 44 te Doornspijk (Gld.) is altijd vrij te bezichtigen. Via een looproute met informatieborden leest u alle bijzonderheden over onze dieren, onze boerderij en onze manier van werken.

Naam Ko-Kalf
Plaats Doornspijk (Veluwe, Gelderland)
Telefoonnummer 0525-68 88 99
Diersoorten Runderen
Ras Blonde d’Aquitaine
Manier van houden
In de zomer buiten, in de winter in een potstal of hellingstal
Herkomst voeding Biologisch en regionaal
Eigen website
www.ko-kalf.nl