Koekkoek Vleesverkoop is de boerderij van Henri en Sabine Koekkoek en is gevestigd in Olst-Wijhe. Op de boerderij worden runderen gehouden van het ras Limousin. Dit ras is een echt vleesras en staat bekend om de hele goede vleeskwaliteit.

De Limousin runderen van Koekkoek Vleesverkoop
De dieren worden heel erg natuurlijk gehouden; de runderen lopen buiten van half maart tot november (als het weer het toelaat). De kalfjes worden ook in de wei geboren en groeien buiten op met hun moeder en de andere kalveren. De kalfjes worden op natuurlijke wijze verwekt door de stier op het bedrijf, er komt dus geen kunstmatige inseminatie of embryospoelingen aan te pas.
In de winter staan de koeien op stal en krijgen hier kuilgras en mais te eten. Dit wordt verbouwd op het eigen bedrijf. In de zomer eten de dieren alleen vers gras van het weiland. De jonge runderen die net bij de moeder vandaan zijn ( op ongeveer 7 maanden oud) krijgen eerst een tijdje brokjes. Er wordt geen antibiotica of groeibevorderaars gevoerd.
De runderen die gebruikt worden voor het boerderijvlees zijn maximaal 3 á 4 jaar oud en hebben nooit medicijnen of antibiotica gehad. Het vlees is te koop per soort in een hoeveelheid voor 2 personen of u kunt kiezen voor een groot pakket.
Naam | Koekkoek Vleesboerderij |
Plaats | Olst-Wijhe |
Telefoonnummer | 0570 521207 |
Diersoorten | Runderen |
Ras | Limousin |
Manier van houden |
Zomer in de wei, ’s winters op stal |
Herkomst voeding | Regionaal voer: gras, kuilgras, mais |
Eigen website |
koekkoekvleesverkoop.wordpress.com |
Hier bevind zich de boerderij van Koekkoek Vleesverkoop.