Koop een kip

800_logo-koop-een-kipVleespakket met goed en eerlijk vlees van leghaantjes & kippen

Ze zijn een tikje lui en ze houden niet van kou. Maar als ze willen, mogen de kippen van koopeenkip.nl hun hok uit om buiten lekker rond te pikken en te scharrelen, zoals ze dat horen te doen. Koopeenkip.nl is het logische vervolg op koopeenkoe.nl en koopeenvarken.nl, websites waar je vlees bestelt van dieren die een normaal leven hebben geleid. Via koopeenkip.nl koop je samen met anderen een lot (een deel van een hok) met kippen én leghanen die doen wat gesnavelden horen te doen. Dit pluimvee heeft een prima leven gehad en dat proef je. Omdat koopeenkip.nl direct van de (biologische) boer aan de consument levert, is het vlees ook nog eens heel betaalbaar.

800_vlcsnap-2015-12-09-19h04m23s332Kippen met smaak
Het motto van koopeenkip.nl is: eet minder vlees, en als je het eet, kies dan voor goed en traceerbaar vlees. Koopeenkip.nl is een protest tegen de vleesindustrie waar de herkomst van vlees onduidelijk is en waarbij dieren als product worden behandeld. De kippen van koopeenkip.nl wonen op een biologische boerderij in Nederland en zijn op een filmpje van de website te zien. Deze zogeheten Bio Kip is een van oorsprong Franse kippenras dat langzaam groeit en zelden ziek is. Omdat ze de tijd krijgen om groot te worden, heeft het vlees meer smaak en een stevige structuur. De kippen leven volgens biologische principes, ze krijgen alle ruimte in een begroeide buitenomgeving en eten voer dat grotendeels uit granen bestaat. Na een lange dag van typische kippenarbeid (pikken & scharrelen), gaan ze gezamenlijk op stok.

H800_vlcsnap-2015-12-09-19h00m35s509oe je er als de kippen bij bent
Om een pakket van koopeenkip.nl te bestellen, klik je op de website op het kippenhok. Als het lot op 100% verkocht staat, worden de dieren geslacht. Daar wordt een pakket van samengesteld met verschillende kipproducten, afkomstig van vier kippen en twee leghaantjes. In een pakket zit vlees voor 18 maaltijden, van kipfilet tot kippendij. Er gaat dus weinig verloren van de kip. Daarnaast zitten in een pakket twee hele leghanen die het heel goed doen met appelmoes en friet. Dat er ook leghanen in het pakket zitten, is al bijzonder op zich, want normaal gesproken krijgen mannelijke kuikens niet de kans om op te groeien. Omdat ze simpelweg geen eieren kunnen leggen en dus niet interessant zijn voor de leg(industrie).

Kip aan huis
Een pakket van koopeenkip.nl is ongeveer een vrieslade vol en kost € 79,95 voor ongeveer 6,5 kilo, wat neerkomt op € 12,30 per kilo. De kosten per maaltijd zijn per persoon gemiddeld €2,20, wat kan concurreren met de prijs van biologisch supermarktvlees. Heel lang hoef je niet te wachten: tussen het moment van bestellen en levering zit maximaal twee weken. Het pakket wordt dan gekoeld thuis bezorgd.

Adres:
Maaskade 119
3071 NK, Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Telefoon: 06 – 53 15 92 35

Naar de website