Long Snout Pork

Het Tamworth varken is een sterk oer-ras dat nog dicht bij zijn afkomst staat. Een varken dat het jaar rond buiten kan zijn en geen antibiotica nodig heeft om te overleven. Maar bovenal, een geweldig gezellig varken dat graag bij de mensen is. Een ideaal varken dat voldoet aan onze eisen.
Met onze manier van varkens houden willen wij laten zien dat het kleinschalig varkenshoeden mogelijk is. In samenwerking met o.a. Staatsbosbeheer, boeren en particulieren zorgen we ervoor dat onze varkens een prachtig leven leiden; altijd in de buitenlucht en altijd voldoende ruimte.
Bovendien is hierdoor het hele proces zichtbaar en transparant. Dit houdt in dat iedereen welkom is om eens bij onze varkens te kijken.
We vinden het belangrijk dat wij zelf nauw betrokken zijn bij alle aspecten van het leven van onze varkens: van geboorte tot slacht.

Wat eten onze varkens?
Onze varkens krijgen dagelijks brok gevoerd als basis. Daarnaast krijgen ze allerlei andere lekkernijen;Fruit, hazelnoten en eikels uit de omgeving. Brood dat overblijft bij restaurants en bakkerijen.
Hierdoor zorgen we er ook voor dat er minder eten weggegooid wordt.

Waarom Long Snout Pork?
Vaak wordt ons gevraagd waarom wij een Engelse bedrijfsnaam gebruiken. Allereerst omdat het Engelse varkens zijn. Daarnaast vanwege de karakteristieke lange snuit van deze varkens. Pork duidt op ons vleesverkoop.

Wil je onze varkens in het echt zien?
Bel, mail of app om een afspraak te maken! We leiden je graag rond op ons bedrijf en vertellen je alles over onze varkens.

Adres:
Eekebuursterweg 21
9821 PA, Oldekerk
Groningen, Nederland
Telefoon: 06-5579 5987 (Erwin) 06-5579 5920 (Carla)

Naar de website