Natuurlijk Begrazen Maastricht

Natuurlijk Begrazen Maastricht is een bedrijf dat natuurgebieden begraast met diverse schapenrassen waaronder het streekras het Mergellandschaap, Boergeiten en het runderras de Galloway. Van deze dieren wordt het vlees verkocht vanaf een webshop en vanaf een boerderij.

De dieren lopen vrij rond in weilanden en/of natuurgebieden. De jonge dieren blijven bij hun moeder en lopen in kuddes door de gebieden. Zo leven zij een zo natuurlijk mogelijk leven. De schapen en geiten worden het hele jaar door in weiden gehouden behalve tijdens de lammertijd in februari en maart. In die periode staan de drachtige dieren op stal zodat zij goed in de gaten gehouden kunnen worden. De dieren krijgen geen krachtvoer te eten en geen preventieve medicijnen/antibiotica.

Het vlees van de dieren bevat betere vetten dan regulier vlees, doordat zij geen krachtvoer eten. Dit komt uiteraard ook de smaak ten goede. Men proeft dat ze een grote variëteit aan planten en kruidensoorten eten. Het vlees is voedzaam, rijk aan hoogwaardige eiwitten en van zeer goede kwaliteit.

Vleespakketten en overige streekproducten kunnen in de webwinkel van Natuurlijk Grazen Maastricht worden besteld. De vleespakketten worden zonder bezorgkosten bij de mensen thuis in en nabij Maastricht bezorgt bij bestellingen vanaf € 50,-. Op boerderij Daalhoeve (Romeinsebaan 200, 6215 SK Maastricht) wordt het vlees ook verkocht, ook in kleine verpakkingen.

Naam Natuurlijk Begrazen Maastricht
Plaats Maastricht
Telefoonnummer 06 42 60 82 73
Diersoorten Runderen, schapen en geiten
Ras Galloway runderen, boerenlandgeiten, verschillende schapenrassen
Manier van houden
In natuurgebieden, in de winter soms op stal
Herkomst voeding Regionaal, geen krachtvoer
Eigen website
www.begrazenmaastricht.nl