Panhoeve Scharrelvarkens

Panhoeve Scharrelvarkens is gevestigd in Eijsden (Zuid-Limburg). Op de boerderij worden ongeveer 30 varkens gehouden van het bijzondere ras Bonte Bentheimer. Dit ras is al erg oud en was het populairste soort landvarken in Nederland tot aan de jaren ’50. Toen kwam het het huidige productievarken in zwang vanwege haar meer magere vlees. Het vlees van de Bonte Bentheimer staat echter bekend om haar goede kwaliteit, helemaal als de dieren op een natuurlijke manier (buiten) gehouden worden.

De varkens lopen bij de Panhoeve lekker in de wei

De varkens van Panhoeve Scharrelvarkens worden buiten gehouden in een weiland met schuilruimtes. Ze hebben een groot gebied tot hun beschikking en lopen het gehele jaar lekker buiten. Het is absoluut een bijzonder gezicht, geregeld staan er mensen aan het hek en kijken hun ogen uit. Waar zie je nog varkens in een wei lopen?
De varkens eten gras en granen die geteeld worden in de regio.

Het verwerken van het vlees gebeurd in eigen beheer in de kleine slagerij op de boerderij. Het vlees wordt verpakt in pakketjes van 5 kg en er kan ook gekozen worden voor een half of heel varken.

Naam Panhoeve Scharrelvarkens
Plaats Eijsden (Zuid-Limburg)
Telefoonnummer 06-24726712
Diersoorten Varkens
Ras Bonte Bentheimer
Manier van houden
Het hele jaar buiten in een groot weiland
Herkomst voeding Uitsluitend regionaal voer (gras en granen)
Eigen website
www.panhoeve.nl