Roelofsen Vleesvee

Op de boerderij houden wij runderen van het ras Blonde D’Aquitaine. Dit ras staat bekend om haar vleeskwaliteit; mals, fijndradig, weinig vet en erg smaakvol. Onze dieren worden natuurlijk gehouden. In de zomer grazen ze in natuurgebied De Menningweer rondom onze boerderij en in de winter verblijven ze in de stal op een bedje van hooi. De kalfjes blijven zo lang mogelijk bij de moeder om zo op een natuurlijk manier groot te worden. Bij het nieuwe stalseizoen worden ze van hun moeder gescheiden om zo een eigen groep te gaan vormen.
Het menu van deze koeien bestaat in de zomer uit kruidenrijke grassen en in de winter uit hooi van ons eigen land, aangevuld met en mineralen en vitaminen. De dieren krijgen dus eerlijke en zuivere natuurvoeding. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. De dieren krijgen alleen medicijnen toegediend als het noodzakelijk is, niet preventief dus.
Maandelijks wordt er een dier geslacht, dat doen wij niet zelf. Wij brengen het dier naar het slachthuis en daarna wordt het door onze ambachtelijke slager direct uitgebeend en verwerkt. Dit gebeurt in kleine porties. Alles wordt voorzien van een sticker waarop het soort vlees en de verpakkingsdata staat. Hierna wordt het vlees direct ingevroren, zodat de kwaliteit gehandhaafd blijft.
Een vleespakket bevat 15 kilo vlees. Het vlees van de koe wordt naar verhouding verdeeld. In het pakket zit dus o.a. biefstuk, entrecote, gehakt, runderworst, hamburgers, tartaar, magere runderlappen, etc.
Niet al het vlees wordt verdeeld in de vleespakketten van Poldervlees. Er blijven ook een aantal mooie, bijzondere stukken over die los verkocht worden, zoals diamanthaas, bavette, longhaas, staartstuk, ossenstaart runderwang, ribeye en tong. Heeft u interesse, kom dan gerust eens langs!
Onze boerderijwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend van 14.00-17.00 uur.
Wij heten u van harte welkom op onze boerderij, groeten van Arjan, Sandra en Menno Roelofsen

Adres:

Kopdammerdijk 20
1843 KA, Grootschermer
Noord-Holland, Nederland
Tel. 06-10 31 47 90

Website