Rundvlees aan huis

We verkopen rundvlees van dieren die bij ons zijn opgegroeid. Deze dieren zijn van het ras Belgisch blauw gekruisd met normale melkkoeien.

Deze dieren hebben een betere vleesstructuur dan normale melkkoeien. Dit wordt nog eens verbeterd doordat het vrouwelijke koeien zijn. Bij koeien wordt het aanwezige vet beter verdeeld in het vlees dan bij stieren. Dit heet intramusculair vet, bij bereiding zorgt het ervoor dat het vlees malser wordt.

Onze dieren krijgen alleen antibiotica als ze ziek zijn, maar gelukkig is dat bij ons zeldzaam. De meeste jaren hebben we geen veearts nodig. Ook krijgen ze maar een geringe hoeveelheid krachtvoer. Ze leven vooral van gras maar dan wel van gras dat weinig bemest wordt en veel soorten kruiden bevat. Kortom we proberen ze zo natuurlijk mogelijk te laten leven.

Rundvlees aan huisDe dieren lopen meer dan een half jaar buiten in de wei en ook in het winterseizoen krijgen ze volop ruimte in de warme stal.

Onze koeien worden door een ambachtelijke slager geslacht, hierna word het vlees bij min 18 graden in diepvriezen opgeslagen. We verpakken het vacuüm. Dit doen we om er zeker van te zijn dat het goed bewaard kan worden. Doordat er geen lucht meer bij komt, krijgt het een donkere kleur. Na opening van de verpakking zal er weer zuurstof bij komen en krijgt het weer zijn normale kleur. Het heeft geen invloed op de smaak of bereiding.

Ras: Belgische Witblauwe

Adres:
Krikhaarsweg 6A
7678 SK, Geesteren
Overijssel, Nederland
Telefoon: 06 – 50 62 68 79

Naar de website