Scharrelboerderij Wadwaai

Wij zijn Gerard en Annet  Schipper, samenwerkende broer en zus aan twee zijden van Wognum (NH).

Gerard woont op het veehouderijbedrijf aan de Oude Gouw dat hij van vader heeft overgenomen in 1992. Hij heeft sindsdien het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is: een bedrijf met zo’n 55 melkkoeien, zo’n 15 stuks vleesvee, groot en klein en zo’n 70 schapen op 60 ha land.
Op 30 december 2014 hebben wij aan de andere kant van Wognum een bedrijf gekocht (Wadway 10) waar Annet woont. Hier zijn we gezamenlijk  “Scharrelboerderij Wadwaai” begonnen. Zoals de naam al zegt: Alle dieren hebben de ruimte en leven in een zo’n vrij mogelijke omgeving!

Blonde-d-aquitaine

Foto: Gert van den Bosch

Hoog bij ons in het vaandel staan het welzijn van onze dieren en respect voor de natuur. Onze dieren lopen vanaf april tot en met november (zolang het weer het toelaat) lekker buiten in de wei en worden ’s winters gevoed met kuilgras en/of hooi.
De kalveren van het vleesvee blijven zo lang mogelijk (± 8 maanden) bij hun moeder lopen, zodat ze op de natuurlijke manier opgroeien en zich goed kunnen ontwikkelen. Ditzelfde geldt voor de biggen, die ± 3 maanden bij hun moeder blijven. Daarnaast passen wij een verantwoord medicijngebruik toe.

Van het dagelijkse voedsel wilt u weten waar het vandaan komt en of het eerlijk, veilig en vertrouwd is geproduceerd. Wij hebben een gesloten bedrijf. Dit betekent dat alle dieren op ons bedrijf zijn geboren en opgegroeid. Wij slachten niet zelf (dat mag in Nederland niet), maar de dieren komen na de slacht in delen bij onze vaste slager terug en worden daar verwerkt tot de vleespakketten. Hierdoor is alles traceerbaar van geboorte tot aan uw  bord, zodat u met een goed gevoel kunt genieten van ons vlees dat u eet!

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom we ons vlees invriezen. Dit is, gezien de kleinschalige verkoop, voor ons de beste manier om het te conserveren zonder er allerlei middelen aan toe te hoeven voegen. Zo blijft het vlees van pure kwaliteit en dát proef je!

“Scharrelboerderij Wadwaai” is een naam die u in gedachte moet houden als u van lekker, eerlijk en onbewerkt vlees houdt, geproduceerd met respect voor het dier en de natuur. Wij verkopen duurzaam boerderijvlees van superkwaliteit voor een eerlijke prijs rechtstreeks aan de consument (zonder tussenhandel) in gevarieerde vleespakketten.

Rassen: Blonde D’Aquitaine (rund), Texelaar (schaap), Piëtrain (varken)

Adres:
Wadway 10
1687 PP, Wognum
Noord-Holland, Nederland
Tel. 06-53 96 02 68 of 06-10 89 88 30

Naar de website