Streekrundvlees

Boerderij De Juliushof ligt in Beneden Leeuwen in Het Land van Maas en Waal.
De Juliushof, behoort samen met de tegenover de Juliushof gelegen Boerderij De Dalenshof, tot het familiebedrijf Van der Heijden.
Vader Ko en zoon Roy runnen deze bedrijven, naast hun activiteiten als veevoeder-specialisten, met veel passie. Ook de broer van Ko, Jaap, speelt een belangrijke rol. Hij houdt zich bezig met de Streekprodukten.
Naast het Streekrundvlees brengen zij ook het Streekei op de markt. De vrije-uitloop kippen lopen op de Juliushof in en rond hun kleinschalig authentieke kippenhok, zoals vroeger in vele weilanden gewoon was om te zien.
Daarnaast zijn er nog geiten en schapen op de boerderij.
Op de Dalenshof is bovendien een dierenpension voor retrievers gevestigd en is in een oude koestal een vergader- en instructie-ruimte gemaakt van waaruit de bezoeker zicht heeft op de dieren. De koestal is geschikt voor vergaderingen en workshops.Nadat de Brandrode-stieren geruime tijd hebben doorgebracht met hun moeder in de uiterwaarden langs de Maas, gaan ze dus naar De Juliushof. De jonge stiertjes zijn namelijk vroeg vruchtbaar en het is niet wenselijk dat ze hun eigen familie bevruchten. Op De Juliushof worden ze in de half-open stal verzorgd, mede door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Ze lopen en liggen op stro waardoor de dieren schoon blijven en ze steeds een warm en comfortabel ligbed hebben.
Vader en zoon brengen uiteindelijk de runderen zelf naar de slager, waar ze eerst even tot rust kunnen komen en vervolgens op ambachtelijke wijze worden verwerkt tot Streek-Rundvlees.

Ras: Brandrode rund

Adres:
Dalenstraat 1
6658 KS, Beneden Leeuwen
Gelderland, Nederland
Tel. 06-51 84 01 12 of 06-55 30 38 39

Naar de website