(Melk)veebedrijf Wapserveen

Melkvebedrijf Wapserveen heeft biologisch melkvee waarvan het vlees wordt verkocht vanaf de boerderij op vrijdagmiddag en zaterdag. De boerderij staat in het Drentse plaatsje Wapserveen.

De runderen van (melk)veebedrijf Wapserveen lopen in de wei in de lente- en zomermaanden (ongeveer april tot november). De dieren worden gehouden volgens de regels van biologische veehouderij, gekeurd en EKO-gecertificeerd door SKAL. Er wordt geen gebruik gemaakt van preventieve medicijnen of groeimiddelen. Het scharrelvlees is antibiotica vrij, bevat geen toevoegingen en gluten. Er wordt rekening gehouden met de kleine portemonnee door het vlees onder het motto “Hoe logisch Betaalbaar Biologisch te houden”.

Zowel de gebouwen als de huisvesting voor de dieren zijn volledig ecologisch vervaardigd uit duurzaam hout uit de Scandinavië landen. De runderen liggen in een ruime potstal op een bed van stro. De dieren hebben vrije uitloop naar de weilanden “Vrijheid Blijheid”. Het voer wat de runderen te eten krijgen wordt op eigen landerijen verbouwd. Dit voer is biologisch.

Naam Veebedrijf Wapserveen / Scharrelvlees-drenthe.nl
Plaats Wapserveen
Telefoonnummer 0521-320188 / 06-53431969
Diersoorten Runderen
Ras Melkvee
Manier van houden
Stal met stro met vrije weidegang
Herkomst voeding Biologisch en van eigen landerijen
Eigen website
www.scharrelvlees-drenthe.nl