Veluws Land

Veluws land 2

Wij zijn Jarno en Heleen van den Berg en wonen op het platteland van het Veluwse dorp Vaassen. Omdat wij gek zijn op vlees, maar we steeds meer moeite kregen met de onwetendheid waar ons vlees vandaan kwam, zijn we zelf een paar varkens gaan houden. Ruimte genoeg op het erf, dus later kwam het idee om ook anderen van het vlees van onze buitenvarkens te laten genieten. Inmiddels kunnen wij varkens- en rundvlees aanbieden van eigen erf. Onze boerderijwinkel is iedere zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur geopend. Kom gerust eens bij onze dieren kijken! Ook kunt u online onze producten bestellen!

Veluws land 1Ons varken: Het Veluws Landvarken! Dit is niet een officieel ras, maar het varken van het Veluws Land; maar dan omgedraaid. Wel is het niet zomaar een varken. Het is een combinatie van rassen die wij bij elkaar gezocht hebben voor onze belangrijkste doelen: De vleeskwaliteit en het buitenlopen. Kortom een varken dat zich prima kan redden in de buitenlucht en daarna onze klanten het water in de mond doet lopen.

Net als bij de varkens is ook bij de koeien de diervrijheid een speerpunt: als het voorjaar aanbreekt gaan de koeien het land in zodra de draagkracht van de wei het toelaat. Als het meezit kunnen ze tot eind november in de wei blijven. In de winter verblijven ze vrij in een groepshok met een dikke laag stro. Ook op het bord komen de klanten van ons rundvlees niets tekort. Ons uitgangspunt is namelijk het Marchigianarund. Dit is een minder bekend stepperas van Italiaans origine, vernoemd naar de provincie Le Marche. Bij kenners zeer geroemd om de vleeskwaliteit. Eigenschappen als rustige groei en een natuurlijk geboorteverloop zijn voor ons ook erg belangrijk.

Ras: Marchigianarund, Veluws Landvarken

Adres:
Kanaalweg 76
8171 LT, Vaassen
Gelderland, Nederland
Telefoon: 06 – 30 74 56 34

Naar de website van Veluws Land