De Woeste Grond

Duurzaam tot stand gekomen uit de natuur, gezond en eerlijk grasgevoerd natuurvlees van Schotse Hooglander, Aberdeen Angus en Schoonebeker Heideschaap. In de webshop hebben wij een ruim assortiment aan los vlees en pakketten. Het natuurvlees is een streekproduct uit de natuurgebieden ‘het Drents-Friese Wold’ en ‘het Fochteloërveen’ van eigen kuddes. Met het kopen van het vlees ondersteunt u het behoud van nationale natuurparken.

Aan het vlees van de Schotse Hooglanders zit een volle kruidige smaak en is mooi donkerrood gemarmerd vlees. De Aberdeen Angus staat bekend om de kwaliteit en de malsheid van het vlees.

SchonebekerHet vlees van de Schoonebeker Heideschapen is zeer mals en zacht van smaak.

Het heerlijke vlees van sterke oerrassen zoals bijvoorbeeld de ‘Schotse Hooglander’, ‘Galloway’, Áberdeen Angus’ en het ‘Schoonebeker Heideschaap’. Deze dieren leven in natuurgebieden in kuddes en hebben een grote diversiteit aan voeding tot hun beschikking hebben. De dieren lopen altijd vrij buiten, ook in de winter. Doordat de dieren veel bewegen en diverse kruiden, grassen, takken en bladeren eten kunnen zij zichzelf gezond houden.

Ritme van de seizoenen

De dieren leven in de natuur en bewegen mee met de seizoenen. Het voedselaanbod per seizoen verschilt in aanbod en hoeveelheid. Hierdoor kan een stukje vlees dus verschillend per jaargetijde smaken en er wat anders uitzien qua kleur en vetbedekking. Het vlees is mooi gemarmerd omdat onze dieren een natuurlijke vetreserve moeten opbouwen zodat zij de winter doorkomen.

Veel doorgefokte vleesrunderen hebben deze eigenschap niet meer, deze dieren hebben ook geen natuurlijke verhoudingen meer. Ze hebben veel te veel vlees bij zich en verbruiken teveel energie om in de natuur te kunnen overleven.

Aan het vlees van de Schotse Hooglanders zit een volle kruidige smaak en is mooi donkerrood gemarmerd vlees. De Aberdeen Black Angus staat bekend om de kwaliteit en de malsheid van het vlees.

Het vlees van de Schoonebeker Heideschapen is zeer mals en zacht van smaak en lijkt meer op wild.

Zoals onze chef-kok Léon Stam zei: “Vlees van gewone runderen kun je vergelijken met melkchocolade en vlees van Schotse Hooglanders met pure chocolade”.

Natuurlijke voeding

Doordat de dieren veel bewegen is het vlees goed doorbloed. Dit in combinatie met de grote verscheidenheid in verschillende kruiden en grassoorten, takken en bladeren heeft het een volle smaak. De dieren krijgen geen krachtvoer, in een lange en koude winter kan het zijn dat de dieren bijgevoerd worden met natuurhooi.

Dit houd dan ook in dat de smaak per seizoen en per dier kan verschillen. Wat ons betreft zoals het hoort, dieren zijn immers geen machines!

Antibiotica vrij

Onze dieren worden niet chemisch ontwormd en zijn vrij van gebruik van antibiotica. Deze stoffen zijn niet gezond voor onze dieren, het natuurgebied waar ze in leven en voor ons als wij het vlees eten.

Slowfood

Onze dieren groeien in het tempo van de natuur en worden altijd met respect behandeld. De langzame natuurlijke groei zorgt ervoor dat dieren gezond blijven en het vlees een zeer gezonde voeding voor ons is. Doordat de dieren met respect behandeld worden en in groepen leven kennen zij geen langdurige stress.

Slachting

De dieren worden door ons zelf weggebracht naar het slachthuis, dit om de stress zo laag mogelijk te houden. Dit laatste stuk is minstens zo belangrijk als de periode dat de dieren in de natuurgebieden hebben gelopen. Wij hebben in het leven goed voor ze gezorgd en laatste stuk willen wij ook op een goede en respectvolle manier doen. Het transport wordt zo kort mogelijk gehouden en door onszelf uitgevoerd. Bij aankomst worden de dieren zo snel mogelijk geslacht zodat het moment van wachten zo kort mogelijk is. De natuurrunderen worden dus niet een dag vantevoren gebracht en de nacht op stal gehouden. De dieren zijn vrijheid en ruimte gewend en zullen zich niet op hun gemak voelen op stal. De dieren worden gedood middels een penschiettoestel, hierdoor overlijd het dier meteen.

Vrij van E-nummers, gluten, glucose en gistextract

Onze chef-kok Léon Stam (www.omaserveert.nl) stelt voor de bereide producten de kruidenmixen zelf samen, passend bij de smaak van het vlees. De kruiden zijn afkomstig van stichting Het Blauwe Huis, die bekend staan om hun hoogwaardige kruiden van biologisch dynamische kwaliteit. Om de producten te zouten gebruiken wij Keltisch Zeezout (Sel Gris). Dit zout staat bekend om zijn gezonde eigenschapen, het bevat meer dan 100 verschillende mineralen en sporenelementen en is natriumarm. Wij gebruiken dit zout al jaren als natuurlijke bron van mineralen voor onze runderen.

Al onze producten zijn dus vrij van gluten, vulmiddelen, gistextract, E-nummers, glucose, fosfaten en kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen.

Rassen: Schotse Hooglander en Aberdeen Angus runderen. Schonebeker schapen.

Adres:

Marktstraat 88C
9581 AD, Musselkanaal
Groningen, Nederland
Telefoon: 0599-727050

Naar de website