Vleesboerderij Boot

Vleesboerderij Boot is gevestigd in Kerkwerve. Op de boerderij lopen runderen van het ras blonde d’aquitaine en Limousin. Deze rassen staan bekend om hun vleeskwaliteit en komen beide oorspronkelijk uit Frankrijk.

De dieren worden heel natuurlijk gehouden; in de zomer grazen de koeien en het jonge vee op de weilanden rond de boerderij of in natuurgrasland. De kalfjes blijven bij hun moeder totdat zij geen melk meer nodig hebben. In die tijd groeien zij op in een kudde met andere kalfjes en volwassen koeien van verschillende leeftijden, net zoals een groep runderen in de natuur leeft. In de winter staan alle runderen op stallen met stro, de volwassen stieren staan op stal.

Het rundvlees van Vleesboerderij Boot is écht regiovlees omdat de voeding van eigen landerijen komt. De runderen worden gevoed met gras, snijmais, tarwe, bieten en erwten. Zelfs het stro van de tarwe blijft op het bedrijf om te dienen als stro in de stallen. De mest van de dieren komt weer terug op de akkers. Ook worden de dieren onder eigen beheer geslacht in een EU-erkend slachthuis. De meeste runderen beginnen en eindigen hun leven dus op de boerderij, waardoor zij nagenoeg geen vervoer in een vrachtwagen hoeven mee te maken.

Bij de boerderij is een boerderijwinkel en het is op afspraak ook mogelijk een rondleiding te krijgen in de stal.

Naam Vleesboerderij Boot
Plaats Kerkwerve
Telefoonnummer 0111-691361
Diersoorten Runderen
Ras Blonde d’Aquitaine en Limousin
Manier van houden
Jonge dieren en koeien zomers in de wei. ’s Winters op stal
Herkomst voeding Uitsluitend regionaal
Eigen website
www.vleesboerderijboot.nl