Vleesboerderij Dieker

Vleesboerderij Dieker is gevestigd in Terborg. Op de boerderij lopen runderen van het speciale ras blonde d’aquitaine. Dit ras wordt speciaal gefokt voor haar vlees. Dit vlees staat bekend om haar unieke vleeskwaliteit; mals, fijndradig, weinig vetaanzet, cholesterolarm en natuurlijk smaakvol. De runderen zelf en staan bekend om hun vriendelijke karakter en natuurlijke manier van bevallen. Hierdoor hoeven er zo goed als nooit keizersnedes te worden uitgevoerd om een kalfje ter wereld te brengen.

De dieren worden heel natuurlijk gehouden; in de zomer grazen zij op de weilanden rond de boerderij en de de winter verblijven zij in een stal met een bodem van stro. De kalfjes mogen 8 maanden bij hun moeder blijven. In die tijd groeien zij op in een kudde met andere kalfjes en volwassen koeien van verschillende leeftijden, net zoals een groep runderen in de natuur leeft.

Het rundvlees van Vleesboerderij Dieker is écht regiovlees te noemen. Alle voeding voor de runderen komt van haar eigen weilanden (gras en snijmais) of landerijen in de directe omgeving. Er wordt geen voer geïmporteerd uit andere landen. Ook worden de dieren dichtbij het bedrijf geslacht in een EU-erkend slachthuis op slechts 12 kilometer afstand van de boerderij. De dieren hoeven dus niet lang in een transportwagen te verblijven.

Naam Vleesboerderij Dieker
Plaats Terborg (Etten)
Telefoonnummer 0315-323966
Diersoorten Runderen
Ras Blonde d’Aquitaine
Manier van houden
In de wei, ’s winters op stal
Herkomst voeding Uitsluitend regionaal
Eigen website
www.vleesboerderijdieker.nl