Vleesveebedrijf Korenblik

Vleesveebedrijf Korenblik is gevestigd op een prachtige boerderij in Harfsen, een klein plaatsje in de driehoek Lochem-Zutphen-Deventer. Op de boerderij worden Lakenvelder runderen gehouden, een oud Hollands ras dat bekend staat om haar goede smaak en mooie structuur. In Nederland worden de Lakenvelder runderen kleinschalig gehouden en maken geen onderdeel uit van de intensieve veehouderij.

De Lakenvelder runderen worden gefokt op de boerderij en lopen de hele zomer buiten in weilanden. De kalfjes leven het eerste half jaar van hun leven met hun moeder en leeftijdsgenoten in het weiland. In de winter staan de runderen op stal. Het voedsel van de Lakenvelders bestaat uit gras in de zomer en kuilgras en granen in de winter. Het voer wordt voornamelijk geteeld op eigen grond. Zo is de kwaliteit goed te controleren en hoeft het niet ver vervoerd te worden.
De Lakenvelder is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food. Deze organisatie wil wereldwijd de traditionele, ambachtelijke streekproducten voor het nageslacht behouden.

Het vlees van de Lakenvelders van vleesveebedrijf Korenblik wordt verkocht aan restaurants en particulieren. Het vlees kan gebracht worden binnen de regio, of worden opgehaald.

Naam Vleesveebedrijf Korenblik
Plaats Harfsen
Telefoonnummer 0573-432286
Diersoorten Runderen
Ras Lakenvelder
Manier van houden
In de wei, ’s winters op stal
Herkomst voeding Regionaal
Eigen website
www.korenblik-lakenveldervlees.nl